Barry vil være Danmarks mest elskede el-leverandør

Estimeret læsetid: 3 minutter

Danmarks nye, innovative el-leverandør er 100% app-baseret og hedder Barry. Med forskellige digitale redskaber – som eksempelvis en oversigt over hvornår strømmen i stikkontakten er grønnest – er missionen at aktivere danskerne og gøre dem mere bevidste, når det kommer til strømforbrug.

Historien om Barry afviger mildt sagt en anelse fra den typiske startup-historie. Det var nemlig hverken en rejse om på den anden side af jorden, en iværksætter-brainstorm eller en pludselig åbenbaring, der for godt og vel et år siden skabte virksomheden. Derimod opstod ideen hos det store finske energiselskab Fortum, hvor en gruppe mennesker besluttede sig for, at de ville forsøge at innovere og disrupte det noget traditionelle el-marked.

Med grønne visioner og med øjnene på et dansk marked fuld af gode muligheder søsatte Fortum i februar 2018 Barry, som siden har fungeret som en selvstændig, dansk startup. Den første og vigtigste opgave var for Fortum at sammensætte det helt rigtige team til at løfte opgaven, og den første til at blive ansat i Danmark var Christophe Lephilibert, som er Barry’s Head of Growth og CMO.

“Jeg blev kontaktet af en headhunter, som gerne ville have mig ombord på det her projekt. Jeg vidste helt ærligt ikke specielt meget om energimarkedet, og det lød simpelthen så kedeligt. Men det var lige præcis det, der tændte mig. Altså, hvordan kan man gøre noget så kedeligt til noget spændende?” siger Christophe Lephilibert.

“Jeg så det som en kæmpe udfordring og en virkelig fed mulighed. En mulighed for at blive en del af ‘den nye fintech-revolution’, som jeg plejer at kalde det. Energytech-revolutionen.”

Folk skal have et forhold til deres el-leverandør

Hvad er det så helt præcist, at Barry er? Barry er Danmarks nye el-leverandør, som er 100% app-baseret, og som går mere op i at være smart og transparent end at være billig. Men allerede ved ordet ‘el-leverandør’ er der givetvis mange, som står af. For findes der noget mere uinteressant end at skulle tage stilling til el-leverandør, elforbrug og elregninger? Og kan det egentlig ikke være lige meget, hvor man er el-kunde?

Netop den tankegang er Barry sat i verden for at forsøge at gøre op med. For sker det ikke, bliver det ifølge Christophe Lephilibert ikke muligt at få folk til at ændre deres forbrugsvaner til det bedre for vores klode og vores klima.

“Folk er nødt til at få et forhold til deres el-leverandør – selvfølgelig helst et godt et af slagsen. Ellers kommer det bare til at handle om den der irriterende kvartalsregning, som man alligevel ikke helt forstår. Og det skal det ikke,” siger Christophe Lephilibert.

“Vi vil aktivere danskerne og gøre dem bevidste, når det kommer til strømforbrug. Det handler om at give dem redskaberne til at forbruge grønnere, billigere og mindre. At forbruge smartere med andre ord. De redskaber får man med Barry-appen.”

Med Barry’s app, som teamet har bygget fra bunden, har man som kunde eksempelvis mulighed for i realtid at se, hvad en kWh koster og hvor høj CO2-belastningen er pr. kWh. Det er også muligt – time for time – at se, hvor stor en procentdel af strømmen der kommer fra vedvarende energikilder, og inden længe vil man kunne få notifikationer på telefonen, når det er særligt billigt og/eller grønt at tænde for kontakten.