Martin Brachér: Min kunst skal ud i hele verden

Estimeret læsetid: 2 minutter

Martin Brachér er kunstner og lever af sin kunst. Med sine kun 23 år er han et ungt spirende talent indenfor den danske kunstscene. Hans kunst bliver købt af en bred målgruppe – fra menigmand til kendte navne og i år har hans malerier omsat for mere end 1,5 millioner kroner. Men fremtiden har ikke altid set lys ud for Martin.

Færdig med forsvaret

Tilbage i 2015 levede Martin Bracher en noget anden tilværelse end han gør i dag. Martin var ansat i forsvaret og sammen med sin deling, afventede han at blive udsendt til Mali.

“Min familie var ikke helt oppe at køre over at jeg skulle sendes til Mali og derfor stod jeg i en lidt presset situation” fortæller Martin Brachér.

Et par måneder senere fik Martin Brachér og resten af delingen besked på, at de alligevel ikke skulle udsendes til Mali. Det var nemlig for farligt for dem, at blive sendt afsted.

“Vi fik at vide at der ville gå 3 år, før vi kunne udsendes og der havde jeg allerede tilbragt 2 år i Forsvaret. Så jeg så det som en god mulighed for at prøve noget andet – forfølge nogle drømme”.

Udfoldelse og frirum

Under sin tid i Forsvaret, fandt Martin et frirum og en måde hvor han kunne koble helt fra. Gennem kreativ udfoldelse – gennem hans kunst.

Han havde købt sit første lærred og var begyndt at male. Noget der kom let til ham og noget han umiddelbart var dygtig til.

Martin har kunne finde sig selv gennem sin kunst og har i den grad også fundet ud til andre. På de sociale medier følger ca. 47.000 profiler By Brachér og agerer dermed primær platform for den 23-årige kunstner.

“Det startede med jeg tog nogle billeder af min kunst og delte det på sociale medier – hovedsageligt Instagram. Det tog ret hurtig fart og jeg havde 1000 følgere meget hurtigt. Herigennem har jeg så kunne sælge mine værker efterfølgende” fortæller Martin Brachér.

Mens andre kunstnere lever af gallerier og udstillinger har Martin Brachér holdt sig til følgerne på Facebook og Instagram.

“Det er sociale medier, som jeg lever af. Her kan jeg vise mine værker frem som jeg ønsker og når jeg ønsker. Det er her min følgerskare og mine kunder er og derfor bruger jeg ikke tid og kræfter på udstillinger og gallerier, som alligevel tager 50 procent af omsætningen”  lyder det fra Martin Brachér.

Gennem det seneste år har han solgt værker for mere end 1,5 millioner kroner. Kendte navne som Vikings-skuespilleren Alex Høgh Andersen, Lukas Graham-trommeslageren Mark Falgren og ikke mindst Jeremy Bieber, far til Justin Bieber, ejer værker fra By Brachér.

Udlandet og fremtiden
Martin Brachér har siden januar 2017 udelukkende levet af at sælge sine malerier, men hans drømme og ambitioner stopper ikke her. Hans kunst skal ikke blot være kendt i danskernes bevidsthed, men over hele verden. Derfor kigger han udover landet grænser.

“Jeg har planer om at mine værker kan få et liv uden for vores lille land og det er allerede så småt begyndt at ske. Jeg har allerede en del kunder fra udlandet, men ønsker endnu flere. Jeg stopper ikke før hele verden kender mig” siger Martin Bracher med et smil.