Danske iværksættere vil disrupte restaurationsbranchen med app og robot

Estimeret læsetid: 2 minutter

Ved at samle mere end 16.000 danske og svenske restauranter i én app, over 5 mio gæsteanmeldelser fra internettet og udvikle en robot, ønsker appen Eatie at disrupte restaurationsbranchen med helt nye teknologiske muligheder.

I 2018 gik tre danske iværksættere sammen om at gøre det nemmere at booke bord på verdens restauranter. I første omgang kan man på appen Eatie finde mere end 16.000 restauranter i Danmark og Sverige og booke bord på samtlige af dem. 

“Vi indsamler alle de anmeldelser, der findes online for restauranterne og udregner én samlet score. Det gør det nemt at se, hvordan restauranterne er anmeldt på tværs af flere platforme og skabe toplister, der viser de bedste restauranter i de danske og svenske byer. Det skal gøre det nemmere for folk at finde frem til de bedste spisesteder og booke bord,” fortæller Morten Lie Jørgensen, direktør i Eatie. Eaties top 100 liste kan ses på deres hjemmeside.

Udover at disrupte restaurationsbranchen og tilbyde helt nye måder at modtage bookinger for de danske restauranter og caféer, ønsker Eatie at gøre det lettere at drive en succesfuld restaurant ved brug af teknologi, digitalisering og data. 

Pressefoto // Eatie

En robot ringer til restauranten for gæsterne

Eatie har indsamlet over 5 millioner anmeldelser fra Google, TripAdvisor og Facebook for mere end 16.000 restauranter, caféer og spisesteder i Danmark og Sverige. Restauranterne får mulighed for at integrere deres bookingsystemer på en profil på appen og kan modtage flere bookinger gennem Eatie. Og de restauranter der ikke ønsker et bookingsystem, har Morten Lie Jørgensen og hans team udviklet en robot.

“Mange spisesteder ønsker ikke et online bookingsystem, men vil gerne modtage flere gæster. Men mange gæster vil gerne booke online i stedet for at ringe til restauranten. Vi forsøger at imødekomme begge behov og har skabt en robot, som kan håndtere opringninger til restauranter, uden at et menneske skal indover. Så kan restauranterne modtage bookinger over telefonen, og gæsterne kan booke online. Det synes vi er en smuk moderne digitalisering af oplevelsen,” fortæller Morten Lie Jørgensen.

I fremtiden ønsker Eatie at skalere til resten af verden, så man kan bruge appen i andre lande, når man rejser udenlands.