Få en el-cykel af din chef

Estimeret læsetid: 2 minutter

Iværksætterduoen, Anders Westergård og Anders Torp, vil gøre det muligt for danske virksomheder at tilbyde cykler til deres medarbejdere  

Fri cykel skal i fremtiden være et naturligt alternativ til fri bil i den lønpakke, som almindelige, danske lønmodtagere skal kunne forhandle sig frem til. Det mener iværksætterduoen, Anders Westergård og Anders Torp, som har stiftet virksomheden JOOLL, der er den første af sin art i Danmark.

Gennem JOOLL kan virksomheder lease el-cykler med det formål at lade dem indgå i de lønpakker, som de tilbyder deres medarbejdere. Virksomhederne betaler leasingen af cyklen, mens medarbejderne bliver beskattet af værdien – præcis som det er tilfældet med fri bil i dag. Ifølge stifter Anders Torp skal det gøre de eksklusive el-cykler tilgængelige for et bredere publikum, uden at det skal koste en formue.

Det kan være ganske bekosteligt for en børnefamilie at investere i eksempelvis en ladcykel med elmotor eller en flot og bekvemmelig normal elektrisk cykel. Nu giver vi muligheden for, at virksomheder kan lease en JOOLL-cykel for helt ned til 1000 kr. om måneden og tilbyde den som et personalegode, som medarbejderen bliver beskattet af, svarende til ca. 400 kr. brutto over lønnen,</em>” fortæller Anders Torp.

Manglede ikke en bil

Idéen til JOOLL opstod, da den anden del af iværksætterduoen, Anders Westergård, vendte hjem til Danmark med familien efter et længere ophold i udlandet. Her blev han tilbudt et job i København, hvor fri bil var en del af lønpakken. Men Anders Westergård havde ikke brug for en bil – han havde egentlig mere brug for en god el-ladcykel til at klare familiens daglige logistiske udfordringer i den københavnske myldretidstrafik.

Til hans store overraskelse var der ikke nogen dansk virksomhed, der kunne tilbyde sådan en løsning for ham og hans arbejdsgiver.

Jeg rådførte mig hos Anders Torp, der har selv har en fortid som arbejdsgiver, og idéen til virksomheden tog form. Vi tror på, at der er et kæmpe potentiale for virksomheder, der ønsker at sende et signal til nuværende og kommende medarbejdere om, at de rent faktisk tager et samfundsmæssigt ansvar – både i forhold til medarbejdernes sundhed, men også i forhold til klima- og miljø,</em>” siger medstifter Anders Westergård.

Fri cykel er fremtiden

JOOLL-stifterne har ingen intention om, at JOOLL skal konkurrere med ordningerne for fri bil, men de tror på, at cykel-leasing kan blive et godt supplement, da flere og flere danskere dropper bilen til fordel for cyklen i de store byer. Da ordningen derudover er betydeligt billigere at tilbyde sine medarbejdere end fri bil, tror stifterne af JOOLL på, at langt flere virksomheder vil inkorporere cykel-leasing i deres lønpakker i fremtiden.