Glamping i Danmark

Estimeret læsetid: 2 minutter

Siden vi sidst hørte fra Magnus Schou og Anton North, de to unge mænd bag GoGlamping, så er der sket en del. GoGlamping var dengang blot en enkel lokation med først et og senere to telte, men nu tilbyder de både flere telte og lokationer i Danmark. Den oprindelig lokation ved

 Sonnerup Gods i Nationalpark Skjoldungernes Land har forøget deres teltkapacitet og spredt dem mere ud over området. Derudover er der også kommet nye lokationer til.

I takt med, at de to iværksættere var i gang med at udarbejde en ny hjemmeside for deres oprindelige koncept, så begyndte de at redefinere deres egen virksomheds ide. ”Hvorfor skulle vi kun have vores egne telte på platformen? Hvorfor skulle vi ikke samle alle unikke overnatninger et enkelt sted?” siger den begejstrede CEO Magnus Schou, inden han uddyber det nye koncept: ”Det er stadig glamping, og det bliver det ved med, men vi er nu live med vores nye platform, hvor vi udover vores egne telte, både nye og gamle, også formidler andres enestående overnatningsmuligheder.”

Den nye platform er deres nye hjemmeside, hvor de ønsker at fokusere på staycations – at holde ferie hjemme. GoGlamping vil derfor samle unikke overnatningsmuligheder i Danmark, der kan imødekomme danskernes stigende behov for miljøvenlighed, samtidig med det er behageligt, specielt og tæt på naturen.

”2019 var et proof-of-concept år for os, og vi kunne tydeligt se dengang, at der var en efterspørgsel efter glamping i Danmark, men at mange følte, at vi og andre muligheder var svære at finde” forklarer COO Anton North, inden han tilføjer: ”Vi researchede en del på Google, og vi indså, at det var svært at finde, medmindre man helt præcist vidste hvor man skulle hen, så det besluttede vi os for at gøre noget ved.”

Efterspørgslen kunne de selv mærke, da de kort efter opstart fik udsolgt alle deres glamping overnatninger. Derfor er udbuddet forøget, og nu kan man blandt andet booke et luksustelt på Ærø med udsigt over en sø i ”baghaven”, trætopshytter på både Sjælland og Jylland og et af GoGlampings telte til glamping i Danmark. Hvis man gerne vil lidt uden for de danske grænser, så har de også lokationer i Norge og Sverige, hvor man eksempelvis i Sverige, kan leje sin helt egen ø!

Hvordan passer denne nye platform dog overens med det oprindelige glamping-koncept? Magnus Schou svarer: ”De overnatninger, som vi har nu og søger til platformen, er jo rigtige glamping steder. Det er steder, hvor du kommer helt tæt på naturen, men hvor der ikke er gået på kompromis med top komfort og bekvemmelighed. Vi ønsker at danskerne holder deres ferie i Danmark.”

Altså er GoGlampings koncept fundamentalt set uændret, de ønsker nu at hjælpe med at sprede konceptet i Danmark, ved ikke blot at fokusere på deres egne lokationer, men ved at være samlestedet for alle unikke overnatningsoplevelser. Når man spørger dem, hvem disse oplevelser er til for, så svarer de: ”Så mange som muligt, men eksempler kunne være børnefamilier, der gerne vil lidt væk fra storbyen, par, der gerne vil prøve noget anderledes, og ellers kan det være gaven til ham eller hende, der har alt og ønsker sig noget nyt, anderledes og spændende.” Kunne du også tænke dig at holde ferie i Danmark? Så kig nærmere på GoGlampings hjemmeside – www.goglamping.dk