Iværksætter vil ramme den brede befolkning med bæredygtighed

Estimeret læsetid: 2 minutter

Amanda Spangtoft Poulsen er uddannet i erhvervsøkonomi og tysk, hun havde ikke erfaring i byggebranchen eller som håndværker og vidste ikke så meget om maling eller træ – alligevel har hun startet bæredygtigt-byggemarked.dk, der allerede har fået samarbejdspartnere, omtale og gang i omsætningen på blot et par måneder. Hendes mission er at gøre bæredygtighed almindeligt.

Amanda er nysgerrig. Det har hun alle dage været. Og når hun er nysgerrig, nørder hun, indtil hun forstår. Da hun i sin tid læste en artikel om, hvordan man kan spore pesticidrester i urinen, kickstartede det nørderiet om skadelige kemikalier mm., som siden hen blev til idéen om det bæredygtige byggemarked. For det er jo ikke blot i forhold til mad og drikke, at man kan tage gennemtænkte, miljøvenlige valg.

I december startede Amanda bæredygtigt-byggemarked.dk, der forhandler maling, byggematerialer, rengøringsmidler, haveredskaber samt jord og frø til haven. Det har allerede ført en del interesse med sig, for den unge iværksætter gør meget ud af synligheden omkring forretningen. Folk skal vide, bæredygtigt-byggemarked.dk findes, så bæredygtighed i andre af livets aspekter kan blive lige så almindeligt som den økologiske afdeling i supermarkedet, som rigtig mange efterhånden har en interesse i.

Det er ikke, fordi Amanda er udpræget miljøaktivist eller fanatisk. Hun mener bare, at hvis man i forvejen går op i økologi og miljøvenlighed, hvorfor så gå på kompromis på bolig- og byggefronten, når man rent faktisk godt kan købe materialer, der er bæredygtige og ikke skader miljø og sundhed?

”Jeg har ingen intention om at pådutte folk et eller andet eller sige, hvad de skal gøre og ikke skal gøre. Men jeg ved jo, at mange går op i økologi og bæredygtighed, så hvorfor ikke give dem en mulighed for at inddrage det endnu mere i hverdagen, fx i byggematerialer og haveredskaber,” siger den 27-årige iværksætter.

Det bæredygtige byggemarked er ikke nogen ny opfindelse, og Amanda har da også fået idéen fra Tyskland, hvor hun har arbejdet og opholdt sig meget. Desuden gør hun opmærksom på, at man sagtens kan få bæredygtige og økologiske produkter på det danske marked, men det er ikke særlig synligt. Derfor ønsker iværksætteren at være tydelig og ramme bredt, så dem, der har lyst, har mulighed for at købe deres materialer et sted, hvor de ved, hvad de får. Hos bæredygtigt-byggemarked.dk gør Amanda en dyd ud af altid at vide, hvad der er i produkter og materialer, hvem hendes leverandører er, og at produkterne ikke skader miljøet og mennesker – hverken i produktionen eller for slutbrugeren.

Det vigtigste for iværksætteren er, at bæredygtigt-byggemarked.dk bliver en pendant til de almindelige byggemarkeder – derfor er produkter og materialer hos bæredygtigt-byggemarked.dk heller ikke nødvendigvis dyrere end hos konkurrenterne. Det er vigtigt for Amanda, at webshoppens produkter tiltaler den brede befolkning og giver dem et alternativ, når forbrugerne ønsker at prioritere bæredygtige materialer.

Er du blevet interesseret i at læse mere om Amanda´s
bæredygtigt-byggemarked, så besøg siden her.