Et drive for forretning og en passion for biler

Estimeret læsetid: 3 minutter


For tre år siden, da Leasingexperten startede, var det første, kunderne så, den dengang 20-årige Kasper Juul, som bød dem velkommen på kontoret på anden sal, hvor han overbeviste dem om, at de skulle lease deres bil gennem ham – og det på trods af at bilerne først skulle hentes hjem fra Tyskland, og at han hverken havde biler eller regnskab at fremvise. Trods dette, lykkedes det hurtigt Kasper Juul at få forretningen til at vokse.

Kasper Juul startede sin første virksomhed som 17-årig, da han droppede ud af gymnasiet, men allerede to år efter skulle der ske noget nyt, og virksomheden blev derfor solgt. Som 20-årig startede han Leasingexperten: ”Og der startede mit første rigtige eventyr,” fortæller han og uddyber: ”Jeg har en passion for biler og en stor lyst til at drive forretning – og jeg gider ikke tænke ind i en boks og gøre som alle andre,” siger Kasper, der følte en stor trang til at kunne være sig selv og gøre tingene anderledes. Det og hans succes inden for iværksætteri har resulteret i, at han sidste år blev nomineret som Årets unge håb, ligesom han har medvirket i serien ’Født til succes’ på DR3.

En stor del af det at være iværksætter er udfordringerne. For Leasingexperten var den største udfordring, at kunderne i starten skulle overbevises om, at de skulle lease deres bil på anden vis, end de var vant til. Der var ikke indskudt en høj kapital i virksomheden fra start, og derfor var der ikke noget showroom. Kasper Juul skulle først hente bilen hjem fra Tyskland, når kunden havde valgt den. ”Prisen for leasing var det halve, og det vandt vi på,” forklarer han og fortæller: ”Den første måned leasede jeg 15 biler ud, og da der kun var mig, brugte jeg en stor del af den måned på at køre til Tyskland for at hente biler hjem.”
Der gik dog ikke længe, før virksomheden fik vokseværk og rykkede i nye og større lokaler, og nu, efter tre år, har Kasper Juul solgt virksomheden til et af Danmarks største leasingfirmaer Forza Leasing A/S, så han er derfor snart klar til at gå i gang med et nyt projekt.

Der er to strategier, som Kasper Juul benytter sig af, når han har brug for ny viden: For det første holder han sig ikke tilbage over for nye ting, og for det andet lytter han til mennesker, som på andre områder er klogere end ham selv: ”Jeg har altid været god til at omgås dem, der er klogere end mig selv. Det inspirerer mig helt vildt,” siger han. ”Ellers kaster jeg mig ud i det og lærer af det og af fejlene. Nogle gange går det dårligt, nogle gange går det godt, nogle gange går det endnu bedre,” forklarer han.

Iværksætteri har altid interesseret Kasper Juul – både friheden til at vælge at tage en tur i fitness inden arbejde eller til at arbejde natten igennem. Men også det at skabe noget fra bunden har haft hans interesse: ”Det, der driver mig, er at bygge noget, forme en forretning. Det bliver en kæmpe del af en selv – ligesom Leasingexperten, der er blevet mit image.”
Han understreger, at fleksibiliteten ved at være selvstændig ikke kan undervurderes: ”Friheden, man har som selvstændig, kan ikke byttes for noget, det kan ikke gøres op i penge, hvad det er værd,” fortæller han.

Igennem Kasper Juuls store passion for biler i luksuskategorien, kom idéen til Leasingexperten helt naturligt, men iværksætteren er ikke stoppet der. Sidenhen har han startet flere virksomheder, og der er stadig idéer til flere: ”Jeg får virkelig mange idéer, så jeg skal bare sortere de dårlige fra. Nogle gange er der noget, der tænder mig helt vildt, og som jeg ikke kan få ud af hovedet, og så er det gnisten, der får startet det op,” forklarer han og siger, at det også skal hænge sammen med, om der er et marked for idéen.

Kasper Juuls tre råd til nye iværksættere er:
1) Kast dig ud i det, få stiftet det cvr. nr. og kom ud over stepperne.
2) Husk at networke og tag imod råd fra dem, der er klogere end dig. Man skal være nede på jorden og lytte – lad være med at tro, du er verdensmand.
3) Sørg for at have styr på dit fundament: kan idéen tjene penge, virker det på lang sigt, og brænder du for det?