Naturoplevelser med masser af komfort

Processed with VSCO with q5 preset
Estimeret læsetid: 3 minutter

Glamping er et spændende koncept, der allerede har fået medvind i udlandet, især i USA, Norge og Sverige. Glamping er glamourøs camping, der kombinerer naturoplevelser med komfort. Hidtil har der ikke været mange muligheder for glamping i Danmark, men det vil to unge iværksættere ændre på. De har startet Go-Glamping.dk, som udlejer lækre, komfortable telte i smukke naturomgivelser, hvor man kan få oplevelsen af camping med mad over bål, men uden at skulle ligge på et tyndt liggeunderlag i et koldt telt.

Stifter og CEO i Go Glamping, Magnus Schou, fik oprindeligt idéen om et koncept inspireret af DR2-programmet Nak og Æd under et entreprenørvalgfag på CPH Business, hvor han læste til markedsføringsøkonom. I oktober 2018 gik han i gang med projektet, der hurtigt blev til Go Glamping, sammen med partneren, Anton North, der er ved at læse til logistikøkonom. De to makkere på henholdsvis 23 og 22 år er godt i gang med at sprede glamping-konceptet ud til den danske befolkning.

“Glamping er et super interessant koncept, som ikke rigtigt er blevet set i Danmark endnu. Idéen er lidt, at man skal kunne komme på campingferie uden slid og slæb. Egentlig skal man bare medbringe et par rene underbukser, og så står vi for alt andet,” udtaler stifter Magnus Schou.

Miljøvenlig ferie i Danmarks smukke natur

Indtil videre har Go Glamping en lokation ved Sonnerupgård Gods i Nationalpark Skjoldungers Land, midt imellem Roskilde og Holbæk og 45 minutters kørsel fra København. Magnus Schou og Anton North håber på at kunne tilføje flere lokationer på Sjælland snart, og derudover begynde at arbejde på at skabe en form for community på deres arealer, hvor man kan mødes til forskellige små spændende arrangementer under sit ophold. 

En anden udviklingsidé de unge iværksættere arbejder på, er at kontakte en række danske festivalarrangører for at høre, om de kunne være interesserede i et samarbejde med Go Glamping. Så vil Go Glamping sørge for at sætte de fuldt udstyrede telte op til formålet og flytte dem fra festival til festival.

“Det er ren og skær passion, som driver os,” udtaler Magnus Schou og fortsætter, “Det er interessen for at skabe gode oplevelser for folk, der virkelig får sat gang i os. Og så har feedbacken fra vores gæster bare været så fed indtil videre. Det har virkelig været en skøn oplevelse.”

Det er ikke sært, at feedbacken fra gæster har været god, for omgivelserne i Nationalpark Skjoldungers Land er grønne og smukke, mens teltene er velforsynede med al tænkelig komfort. Idéen er at skabe en anderledes naturoplevelse for familier og virksomheder, der kan opleve den smukke danske natur uden at skulle døje med de mere ukomfortable aspekter af camping såsom dårlige liggeunderlag og dåsemad. Magnus Schou og Anton North håber også at være med til at skabe forståelse og respekt for naturen ved at give den danske befolkning en lidt anden opfattelse af den.

Respekt for naturen kan også ses i selve konceptet, for det giver muligheden for en CO2-venlig ferie i nogle af Danmarks smukkeste omgivelser. I en tid, hvor flere danskere bliver mere og mere miljøbevidste, er glamping et godt alternativ til den ikke-miljøvenlige sommerferie i udlandet. En bilferie i Danmark udleder meget mindre CO2 end flyrejsen til Italien eller Thailand, og hvis man vil udlede endnu mindre CO2, kan man tage toget til Go Glampings smukke lokation i Lejre Kommune. På den måde får man en miljøvenlig ferie i naturskønne omgivelser med al tænkelig komfort. Det er Go Glamping.