Ny dansk app vil gøre studieture mere sikre

Estimeret læsetid: 2 minutter

Hvert år drager tusindvis af danske elever af sted på studieture verden over. Med på turen er lærerne, hvis opgave er at få alle sikkert med hjem igen – og det er ikke altid en nem sag. Tripii, en ny dansk app, gør det muligt for lærere at se elevernes lokation på studieturen. Desuden giver app’en mulighed for at kommunikere lærere og elever imellem.

Én af stifterne bag Tripii, Christian Holmgaard, husker selv en situation fra sin egen studietur i gymnasiet, hvor eleverne havde behov for akut hjælp.

”Vi havde en krise med en pige, der røg på hospitalet i Tyrkiet, mens vi var ude alene om aftenen. Her kunne det have været godt at få assistance fra en lærer hurtigst muligt. Vi havde ingen idé om, hvor vi var, eller hvordan stedet skulle forklares hurtigt til en lærer,” fortæller Christian Holmgaard og fortsætter:

”Her kunne vi have brugt Tripii, så vores lærere lynhurtigt kunne se vores placering og komme til undsætning. Når du står i sådan en presset situation, så er det vigtigt, at du ikke behøver at skulle tage stilling til så meget eller finde et telefonnummer på en lærer, som ingen alligevel har fået noteret, men du bare kan skrive: Hjælp her nu.”

Billede fra Tripii-appen

Tripii er unik, da lærerne får et bedre overblik over eleverne end hidtil. Der findes andre apps, hvor du kan dele din placering, men ikke uden at skulle benytte private sociale medier som Facebook, Snapchat og så videre. Fordelen med appen er, at de private profiler holdes adskilt og lokalitetsdelingen varer naturligvis kun så længe, som turen løber.

Appen giver tryghed på studieturen i både Danmark og udland

Med Trippi kan studieturen opleves i trygge rammer, hvor det særligt i udlandet er det vigtigt, at lærere og elever kan få fat i hinanden nemt og hurtigt. Hvis en elev bliver væk fra klassen, kan læreren sende en besked over app’en, og hvis eleven ikke reagerer på beskeden, så hjælper Tripii også med at lokalisere eleven ved hjælp af lokalitetsdelingen.

Udover at gøre det nemmere for lærere at varetage elevernes sikkerhed, er formålet med Tripii samtidigt at skabe mere tryghed for elever og forældre. Appen kan hentes til både IOS og android.