Ny virksomhed vil hjælpe danskerne med at få 11 mia. i glemte skattefradrag

Estimeret læsetid: 2 minutter

Foto: PR, Tax Helper // Stifterne af Tax Helper, Aske Buemann (tv.) og Danni Gregersen (th.)

Hvert år går danskerne glip af op til 11 mia. i fradrag, enten fordi folk ikke ved,
hvad de har ret til, eller processen simpelthen er for besværlig. Det vil Tax Helper lave om på. Skat og fradrag kan give mange et tomt blik i øjnene. Derfor vil to iværksættere nu hjælpe folk med at finde deres fradrag og gøre det let at få sine penge igen i skat. Aske Buemann og Danni Gregersen faldt over en undersøgelse af Epinion, der viste, at over 1 mio. danskere hvert år går glip af fradrag, som de ved lov er berettiget til. Dette blev startskuddet til Tax Helper, der lancerede deres fradragsplatform i slutningen af maj.

“Vi har på egen krop mærket, hvordan folk har svært ved at navigere fradragsjunglen, der er opstået de sidste par år. Jeg har f.eks. tidligere hjulpet en kollega med at få over 15,000 kr. igen i skat,” fortæller CEO, Aske Buemann. Det er bl.a. hvis man har været ude og rejse med arbejdet eller været på kursus, hvor man har ret til fradrag – også selv om arbejdsgiveren betaler for alle måltider og hotel. Her kan hentes op til 1.000 kr om ugen.

På platformen er det juridiske sprog fra skat.dk skiftet ud med helt normale spørgsmål, såsom hvad man har foretaget sig i løbet af året. Således behøver man ingen kendskab til skat for at kunne få sine fradrag.

Hvis man vil se, om der kan være fradrag at hente, så kan man prøve platformen ganske gratis. Det er gratis at prøve og koster kun, hvis man kan få penge igen.