Nye vandaktiviteter på Østhavnen i Lemvig

Estimeret læsetid: 2 minutter

Når sommersolen rammer havnepromenaden ved Østhavnen i Lemvig i år, bliver det med nye vandaktiviteter, der kan lokke lokale såvel som turister til at besøge byen og dens smukke havn. Frank Ørnstrup, en 56-årig århusianer, er nemlig for nyligt flyttet til Lemvig Kommune med et par Stand Up Paddle-boards og en tanke om at leje disse ud til havnens besøgende. 

– Jeg har tidligere udlejet SUP-boards ved Gjellerodde og Vinkelhage, så jeg ved, at det er muligt at drive en sommerforretning baseret på vandaktiviteter, og så har tanken om at gøre det ved den nye havneudvidelse i Lemvig rumsteret i hovedet på mig i noget tid, fortæller Frank Ørnstrup. 

Vandaktiviteter i hele sommerferien

Allerede i uge 27-30 står Frank Ørnstrup klar til at leje sine SUP-boards ud i et afgrænset område i Østhavnen, takket være en god respons og hurtig reaktionstid fra Lemvig Kommune. 

Der er ikke faste åbningstider i uge 27-29, så interesserede må holde øje med vejret og Frank Ørnstrups beach-flag for at se, om der er åbent for udlejningen. Men når Frank Ørnstrup har ferie fra sit daglige job i uge 30 og 31, så står han klar til at leje sine boards ud fra kl. 10-17 hver dag. Det kræver som udgangspunkt ingen forudsætninger at leje et SUP-board, men Frank Ørnstrup sender alligevel ikke begyndere ud i kraftig vind. Vindforholdene skal være rolige, hvis man er begynder eller let øvet i at stå på et SUP-board, så Frank Ørnstrup holder lukket, hvis vinden er over 6-7 m/s. 

– Kundernes sikkerhed er vigtig for mig, så alle kunder får en grundig introduktion til sikkerhed på boardet, og hvis der er nogle, der får problemer ude på vandet, så er jeg selvfølgelig hurtigt derude for at hjælpe, udtaler Frank Ørnstrup.

Mulighed for flere vandaktiviteter

Vandaktiviteten kommer til at foregå på et relativt stort, men afgrænset område af Østhavnen, så man ikke risikerer at forvilde sig ind i havnebassinet eller på tværs af indsejlingen. Men det er ikke kun denne vandaktivitet, Frank Ørnstrup har i tankerne.

– Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at gå. Jeg har mange idéer til nye vandaktiviteter i Østhavnen, som f.eks. vandcykler eller måske en vandtaxa, der kan sejle mellem Østhavnen og Vinkelhage. Måske er der andre, der vil prøve kræfter med at starte en vandaktivitet i Lemvig, udtaler Frank Ørnstrup og tilføjer, at han har det fint med at starte ud med sine SUP-boards.

Inspireret af egne ferieoplevelser

Frank Ørnstrups første møde med SUP-boards var i 2010 under en ferie i Spanien, hvor tanken om at udleje dem hjemme i Danmark hurtigt opstod. Allerede året efter begyndte Frank Ørnstrup at leje dem til sin egen familieferie, og derefter begyndte han med skiftende held at leje dem ud til andre interesserede i sin sommerferie. Det passer Frank godt at bruge sin sommerferie sådan, for hvis der ikke er kunder, så hopper han selv ud på vandet.