Seks ud af ti danskere vil reducere deres vandforbrug – men mange ved ikke hvordan

Estimeret læsetid: 2 minutter

Foto: GROHE // PR
Danskerne har det laveste vandforbrug i Norden med kun 44.000 liter pr. person om året. Trods det vil mange danskere gerne reducere deres forbrug. Hele 60 procent af befolkningen ønsker at skære ned på vandforbruget. Mange mangler dog viden om, hvordan man skærer ned.

Derfor giver GROHE fem nemme tips til, hvordan du kan reducere unødigt vandspild i hverdagen. Mange steder i verden er der mangel på ferskvand. En ressource, som vi og vores nabolande er privilegerede at have. I GROHEs nylancerede opgørelse Vandbarometeret har det vist sig, at danskerne har det laveste vandforbrug i Norden.

Mens det årlige gennemsnit i Norden ligger på 73.000 liter vand pr. person i de respektive landes tre største byer, er gennemsnittet i Danmarks tre største byer blot 44.000 liter. Men størstedelen af danskerne vil gerne reducere deres forbrug yderligere. 60 procent ønsker nemlig at reducere deres vandforbrug. Og 80 procent af dem oplyser, at de gør sig umage i hverdagen for at gøre det. De sidste 20 procent vil også gerne reducere forbruget – men de ved ikke, hvordan de skal gå til værks.

“Med Vandbarometeret vil vi uddanne nordboerne i, hvordan deres vandforbrug ser ud, og de problemer der er med det høje forbrug. Det er meget positivt, at så mange ønsker at reducere deres forbrug. Det er selvfølgelig kedeligt, at mange ikke ved, hvordan de skal gøre, men det gør kun dette initiativ vigtigere. Hvis vi kan hjælpe nordboerne med at reducere vandspildet, så er Vandbarometeret i vores øjne et vellykket initiativ”, siger Peter Juul, General Manager Nordic & Baltic hos GROHE.

Danskerne ved ikke, hvordan de betaler for deres vand
Adgangen til ferskvand er nærmest ubegrænset i Danmark – og har gjort danskerne forvænte. Mange ved nemlig ikke, hvordan eller hvad de betaler for vandet i deres hjem. Vandbarometeret afslører, at godt hver anden dansker ikke ved, hvor meget en liter postevand koster. Og hver fjerde ved ikke, hvordan de betaler for deres vandforbrug i hjemmet.

Sådan kan du reducere vandspildet i hverdagen:
• Brug vandhaner og brusehoveder med sparefunktion
• Luk for vandet i brusebadet, når du sæber dig ind
• Vask ikke op under rindende vand
• Luk for vandhanen, når du børster tænder
• Udskift pakninger i dryppende haner og toiletter