Startup udvikler jobforløb der virker

Estimeret læsetid: 2 minutter

I 2018 blev 8 ud af 10 kaldt til jobsamtale indenfor tre uger. Aarhusiansk virksomhed gør det, som A-kasserne og jobcentrene ikke kan –  og til en brøkdel af prisen.

Jobsøgningsvirksomheden Coverletter.dk har, fra januar 2018, afprøvet en helt ny vinkel på det traditionelle jobforløb, man kender fra jobcentre og andre aktører. Et fjorten dages individuelt og intensivt jobsøgningsforløb. Et år senere kan man nu se et positivt mønster og nogle utrolig overraskende og stærke resultater.

”Vi kunne fornemme og høre på vores kunder, at den hjælp og rådgivning de kunne få i markedet i dag, ikke var nok, eller fyldestgørende, og derfor måtte vi udvikle et koncept, der gav mening og resultater. Vi kan nu konstatere blot ét år efter starten af dette forløb, og med mere end 30 personer i gennem, at det er noget, der virker,” udtaler Jesper Lajer, daglig ansvarlig og medejer af Coverletter.dk

“Én ledig koster samfundet over 100.000 kr., viser nye tal fra Finansministeriet, så det er en kæmpe gevinst for samfundet, at folk kommer i beskæftigelse. Så her kunne vi ikke bare stå og se til, mens folk blev sendt på det ene nyttesløse forløb eller kurser efter hinanden. Det måtte vi kunne gøre bedre,” konstaterer Jesper.

Jobforløbet hos Coverletter.dk skiller sig ud fra andre forløb ved at være meget personligt og intensivt. De fleste a-kasser og jobcentre kræver, at deres ledige skal søge mellem 1-2 job om ugen. Hos Coverletter.dk bliver der søgt mellem 15-25 stillinger på 14 dage. Ligeledes er mange tiltag indenfor området baseret på hjælp til selvhjælp, hvorimod hos Coverletter.dk skal de jobsøgende ikke aktivt gøre noget selv.

”Hvis man skal have klippet sit hår, går man til en frisør, og hvis man vil have noget dejligt at spise, går man på en restaurant – man kan selvfølgelig også selv gå i gang, men det bliver aldrig lige så godt. Lad en professionel gøre arbejdet,” udtaler Jesper og fortsætter: ”Vi har mange kunder, som ikke kan sælge sig selv på papir, men hvis de bare kan komme til jobsamtalen, er de sikre på, at de nok skal få jobbet. Det er her, vi hjælper, og vores service kommer til sin ret. Vi opfinder jo ikke den dybe tallerken eller ”pynter” på folks ansøgning eller CV, men vi får den bedste udgave frem på skrift, og vi matcher folks kompetencer en-til-en med de stillinger, de søger”

Jesper Laier, Daglig ansvarlig og medejer af Coverletter.dk

Coverletter.dk, holder til på havnen i Aarhus og har et stærkt hold af konsulenter tilknyttet. De er en af landets førende indenfor professionel hjælp til jobansøgninger og CV. I den nærmeste fremtid vil virksomheden byde på kommunale udbud og overføre successen ind i det offentlige.