Ung iværksætter leder milliard startup i Danmark

Estimeret læsetid: 2 minutter

31-årige Niklas Joensen har haft mere end rigeligt at se til på det sidste. I løbet af de sidste fire måneder har

han stået i spidsen for mobilitetsplatformen Limes lanceringer både i Malmø og København, hvor man på rekordtid har etableret sig som en udbyder af grøn mikromobilitet.

Det var en rejse til Tel Aviv, der gjorde, at Niklas Joensen for alvor fik øjnene op for de elektriske løbehjul:

”Det er tydeligt, at nutidens storbyer står overfor en kæmpe mobilitetsudfordring, og i Tel Aviv så jeg løbehjulene som en grøn og smart måde for det moderne storbymenneske at komme rundt i byen på. ”

Ud over at løbehjulene er en aktiv del i den grønne omstilling, så var det voksende marked for mikromobilitet, som omfatter de elektriske løbehjul, også noget af det, der tiltrak Niklas. Og selvom han havde tilbud fra flere af aktørerne, var han ikke i tvivl om, at Lime var hans foretrukne valg: 

”Jeg var både tiltrukket af talentmassen, men også virksomhedens størrelse og markante vækst. Hos Lime mødte jeg kollegaer med et enormt drive og med et ønske om hele tiden at skubbe til overliggeren”

50 millioner ture på rekordtid

Lime er aktive mere end 100 byer verden over, hvor København er en af de seneste byer, firmaet har lanceret i. Niklas fortæller dog, at firmaet er langt mere end bare end bare en almindelig udlejningstjeneste.   

”Lime har mere end 50 millioner ture på verdensplan og er derfor den absolutte leder på markedet. Men samtidig adskiller Lime sig fra de øvrige udbydere ved at være en community-baseret platform, hvor det især handler om fællesskabet i at gøre byen grønnere og mere bæredygtig. ”

Før sin tid i Lime var Niklas medejer i startup’et Traede ApS, hvor han, som COO, var med til at rejse mere end 11,5 millioner kroner. Og på trods af at Lime i dag er en såkaldt unicorn med en værdi på over en milliard dollars, så ser Niklas stadig mange startup-træk ved i den succesfulde virksomhed, og han er ikke i tvivl om, at skiftet var det rette valg:


”Hos Lime arbejder vi utroligt agilt. Fra vi besluttede os for at lancere i København, og til at vi havde løbehjul på gaden, gik der kun 48 timer. Det er unikt for en virksomhed af den størrelse, at vi kan rykke så hurtigt”

Dog kan størrelsen på virksomheden gøre det svært at leve op til de store målsætninger, og her har Niklas et par gode råde til andre, der overvejer at blive en del af en stort internationalt startup-virksomhed:

1. Research grundigt på virksomheden inden

2. Vælg en virksomhed, der deler dine værdier

3. Vælg et sted hvor du kan udvikle dig, og som sætter en ære i at dyrke talenter