Hollandsk tilflytter vil lave doggy daycare for turister

Estimeret læsetid: 2 minutter

Nienke de Faber, uddannet hundetræner fra Holland, flyttede til Lemvig Kommune for omkring et år siden. Nu vil hun tilbyde turisters hunde gode oplevelser. ”Jeg er uddannet i at have med hunde at gøre og jeg elsker ganske enkelt hunde. Nu vil jeg starte op med nogle services til turister, der har deres hunde med på ferie,” fortæller hun.

Konkret vil hun blandt andet tilbyde såkaldt ”daycare”, hvor hunden kan passes en halv dag eller en dag, hvis turisterne måske skal besøge nogle museer lidt længere væk eller skal på en tur, hvor hunden ikke lige er så praktisk at have med. Hver onsdag vil Nienke også laves fælles træning med hundene, ligesom hun tilbyder hundemassage og sundhedstjek.

I dag har hun været ude og aflevere sin brochure hos SJ Feriehusudlejning, der er områdets største udlejer. Her får gæster med hund en hundevelkomstpose med blandt andet godbidder i. Chef for turisme og kommunikation, Kristian Hansen, ved Lemvig Kommune bifalder da også initiativet. ”Vi har rigtigt mange gæster med hund. Alle gode tiltag for at servicere dem og deres hunde er mere end velkommen,” siger han.

I forvejen er blandt andet hundelegepladsen ved Jyllandsakvariet og hundeskovslegepladserne ved Klosterheden og Thyborøn syd populære.
Nienke de Faber bor i Rom lige uden for Lemvig med hendes mand. Her har hun en agilitybane for hunde, og driver Nienke’s Pet Supplies, hvor hun sælger legetøj til hunde. Fremtidsplanerne er at tilbyde services for både turister og lokale borgere med hunde.

”Jeg vil på længere sigt gerne tilbyde et virkelig luksus- og wellness-hotel eller hundekennel i Lemvig. Men indtil alt er på plads med tilladelser og det, så bliver det ”daycare” med mulighed for pasning og aktivering af hunden, men uden overnatning,” siger hun. ”Jeg er uddannet i at have med hunde at gøre – og elsker ganske enkelt hunde. Nu vil jeg starte op med nogle services til turister, der har deres hunde med på ferie,” siger hun.

Konkret vil hun blandt andet tilbyde såkaldt ”daycare”, hvor hunden kan passes en halv dag eller en dag, hvis turisterne skal besøge nogle museer lidt længere væk eller skal på en tur, hvor hunden måske ikke lige er så praktisk at have med. Hver onsdag vil hun også laves fælles træning med hunde, ligesom hun tilbyder hunde-massage og sundhedstjek.

I dag har hun været ude og aflevere hendes brochure hos SJ Feriehusudlejning, der er områdets største udlejer. Her får gæster med hund en hundevelkomstpose med blandt andet godbidder i. Chef for turisme og kommunikation, Kristian Hansen, ved Lemvig Kommune bifalder da også initiativet. ”Vi har rigtigt mange gæster med hund. Alle gode tiltag for at servicere dem og deres hunde er mere end velkommen,” siger han. I forvejen er hundevelkomstposer, særlig hundelegeplads ved eksempelvis topattraktionen, Jyllandsakvariet, hundeskovlegeplads ved Klosterheden og  ved Naturrum ved Thyborøn syd, populære.

Nienke de Faber bor i Rom lige uden for Lemvig med hendes mand. Her har hun en agilitybane for hunde. Fremtidsplanerne er da også, at tilbyde services for både turister og lokale borgere med hunde. ”Jeg vil på sigt gerne tilbyde et virkelig luksus og welness hotel eller hundekennel i Lemvig. Men indtil alt er på plads med tilladelser med videre, så bliver det også ”daycare” med mulighed for pasning og aktivering af hunden, men uden overnatning,” siger hun. Nienke’s Pet Supplies drives ved siden af, hvor hun sælger legetøj til hunde.