Dansk HealthTech startup på ambitiøs mission: “Vores teknologi skal kompensere for manglende regulering og indgriben fra myndighedernes side”

Estimeret læsetid: 2 minutter

Kosmetiske behandlinger er til stadighed et tabuiseret emne i Europa, men det er også et marked i stor vækst i disse år, og kigger vi mod USA, så kan vi formentlig danne os et billede af, hvilken udvikling vi går i møde.

Gennem de seneste år, har der også været fokus på den manglende kvalitetssikring inden for kosmetiske behandlinger på det Europæiske marked, men på trods af øget opmærksomhed omkring dette fra medierne, er der ikke blevet grebet ind fra politikernes side.

Ingen indgriben har fået konsekvenser

Kosmetiske behandlinger er et område de fleste forbinder med skønhed, men faktisk hører området til i sundhedssektoren og er ligeledes reguleret herefter. Det er derfor kun særligt uddannede læger og sygeplejersker, der er autoriserede, der må udføre disse behandlinger i praksis, men det er langt fra virkeligheden i denne branche.

Det er op til Styrelsen for Patientsikkerhed at holde styr på de autoriserede kosmetiske klinikker i Danmark, men Karsten Bech, der er sektionsleder og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, har tidligere erkendt, at de uautoriserede behandlinger er et stigende problem, og at styrelsen får mange anmeldelser af personer, som ikke står i styrelsens autorisationsregister, dog har Styrelsen for Patientsikkerhed ikke selv myndighed til at føre tilsyn med uautoriserede sundhedspersoner i Danmark. (udtalelse fra: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-12-15-laeger-advarer-om-grat-botoxmarked-pas-pa-de-ua utoriserede-behandlere)

Ny platform skal gøre op med udfordringerne i markedet

Derfor har en dansk iværksætter nu taget sagen i egen hånd, og skabt den teknologiske platform Beauty Match, der samler de autoriserede klinikkerne ét sted og gør det mere transparent og sikkert for forbrugerne at vælge den rette behandler til deres behov.

“Der mangler kvalitetssikring og kontrolføring med de europæiske klinikker. Det er umuligt for forbrugerne at gennemskue hvilke klinikker de skal vælge og hvilke de skal holde sig væk fra – og det er de færreste der kontakter Styrelsen for Patientsikkerhed, for at få adgang til denne information forud for en behandling. Vælger man som forbruger en klinik og en behandler der ikke er autoriseret, så er risikoen ikke blot at man går derfra med et vansiret ansigt, men det kan i værste tilfælde medføre døden.” udtaler Maiken Paaske, stifter og direktør i Beauty Match.

Og flere danske klinikker tilslutter sig den danske iværksætters ambitiøse mission: “Beauty Matchs platform går netop ind og skaber mere transparens ift. et område, som er stærkt underreguleret i dag, og som der ikke føres tilstrækkeligt kontrol med i praksis. Det løser ikke alle udfordringerne i branchen, men det er et værktøj som gør det lettere for forbrugerne at gennemskue hvilke klinikker, der lever op til en ordentlig standard.” udtaler Rie Marrie Leonora Jensen, ejer af Danmarks førende klinikkæde og privathospital CeriX.

Beauty Matchs platform bygger på udgangspunktet om, at det skal fremgå klart og tydeligt hvilken autorisering klinikkerne har, der optræder på platformen. Dertil kommer der også ratings fra forbrugerne og mulighed for at booke behandlinger via siden. Beauty Matchs forretningsmodel bygger ligeledes på en kommissionsmodel, hvor platformen tager et mindre gebyr for hver booking der formidles til en autoriseret klinik.

“Vores vision er at skabe mere transparens, sikkerhed og kvalitetssikring, men vi kan ikke selv regulere eller bestemme hvordan denne branche skal fungere. Dét vi dog kan gøre er, at skabe en teknologi der kompenserer for den manglende indgriben fra myndighedernes side, og som samtidig gør det lettere for forbrugerne at booke behandlinger hos de rigtige klinikker.” udtaler Maiken Paaske afslutningsvis.